MoCA Agenda

Bekijk de eerdere tentoonstellingen >>>

Vlaamse Meesters @MoCA

18 mei 2022 t/m 28 mei 2022

MoCA en Catawiki zijn een partnership aangegaan.

Gezien de unieke positie van het MoCA als modern museum voor Original Comic Art lag een samenwerking met Catawiki, het grootste platform voor Comics Collectables in Europa, voor de hand.

Het partnership gaat van start met de unieke tentoonstelling Vlaamse Meesters @MocA. Maar liefst 75 originelen van 25 Vlaamse toptekenaars zullen getoond worden.

Willy Vandersteen en Paul Geerts (Suske en Wiske en diverse reeksen van Studio Vandersteen), Bob de Moor (Cori), Morris (Lucky Luke), Berck (Sammy, Pechvogel) Marc Sleen en anderen. Kortom een selectie van zeldzame originelen die je niet vaak te zien krijgt.

De originele tekeningen worden in het MoCA tentoongesteld en online bij Catawiki geveild, waarbij biedingen mogelijk zijn tot de sluiting op zaterdag 28 mei 2022.

De tentoonstelling is gratis toegankelijk van 18 mei t/m 28 mei. (Maandag 23 en dinsdag 24 mei gesloten).

Boek hier jouw gratis tickets voor een bezoek aan het MoCA.

 

70 jaar Vrolijk Weekblad Donald Duck

4 juni 2022 t/m 30 oktober 2022

Dit jaar bestaat de Nederlandse Donald Duck zeventig jaar. Ter ere van Het Vrolijkste Weekblad van Nederland is in het MoCA een overzicht te zien van meer dan 30 tekenaars die in die zeventig jaar voor Donald Duck werkten. 

De Nederlandse Donald Duck is al vanaf de jaren zeventig één van de grootste en belangrijkste producenten van Disney-materiaal. Nog steeds valt de Donald Duck wekelijks in een oplage van 200.000 bij lezers op de deurmat. 

Deze tentoonstelling mag je niet missen…

GRENSVERLEGGERS, 21 Innovative Dutch Comic-Artists

6 november 2021 t/m 12 mei 2022

We zijn in ons land gezegend met een grote hoeveelheid striptalent. Dat is eigenlijk altijd zo geweest. Vanaf het eerste moment dat er strips gemaakt werden, waren er tekenaars of schrijvers die in een groter taalgebied wereldfaam hadden kunnen bereiken. Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen favorieten en in een tentoonstelling over ‘het beste van Nederland’ verdienen ze allemaal een plaats. En dan had je een museum ter grootte van een voetbalstadion nodig gehad om ze allemaal recht te doen.