DutchEnglishFrenchGermanSpanish
Museum of Comic Art
DutchEnglishFrenchGermanSpanish
DutchEnglishFrenchGermanSpanish

Buitenlandse tekenaars – Heel Europa Duckt 2

De tweede golf buitenlandse tekenaars is groter dan de eerste, omdat het ook alle tekenaars bevat die voor de diverse Spaanse tekenstudio’s werken. Hoewel de studio’s in het begin niet doorgaven welke tekenaars welke strip voor hun rekening namen, zijn veel van de medewerkers pas achteraf geïdentificeerd op de website I.N.D.U.C.K.S. (inducks.org). Daarnaast verdient een aantal opmerkelijke tekenaars nog wat extra aandacht.

Carlo Gentina begon als schrijver bij de Italiaanse Disney-uitgever Mondadori. Hij wilde graag zijn eigen scenario’s tekenen, maar zijn stijve en licht absurde stijl past niet bij de uitbundige (en meer op kinderen gerichte) stijl van de Italiaanse bladen. In 2010 benaderde hij de redactie van de Nederlandse Donald Duck met een aantal losse, door hemzelf getekende grappen. Die vonden het zo grappig, dat hij in 2010, 2013 en 2016 alle achterkanten van een grap mocht voorzien.

Thomas Cabellic is een Franse tekenaar die voor verschillende Franse striptijdschriften werkte, en ook een bijdroeg aan een stripversie over de mobiele telefoonspelfiguren The Angry Birds. Sinds 2017 is hij een van de vaste tekenaars voor de Nederlandse Donald Duck. Behalve verhalen met Donald neemt hij ook vele bijfiguren onder handen, zoals recentelijk de nieuwe reeks over De Schildpad en De Haas.

Nadat de Chileense tekenaar Vicar niet meer welkom was in de Deense Disney-bladen tekende hij zijn Donald Duck-verhalen tot zijn dood in 2012 nog twee jaar exclusief voor Nederland. Daarna werkte zijn assistent Raúl Bratesco nog enige tijd zelfstandig door voor onze Duck.