DutchEnglishFrenchGermanSpanish
Museum of Comic Art
DutchEnglishFrenchGermanSpanish

De Joost Verhaar leeshoek wordt al druk gebruikt!

De leeshoek hebben wij vernoemd naar Joost Verhaar. Al vlak na de start van de inrichting van ons museum werden wij benaderd door de nabestaanden van Joost Verhaar. Hij was recentelijk veel te jong overleden en tijdens zijn leven een fervent stripverzamelaar geweest.

Men wilde graag dat zijn collectie een goede bestemming kreeg en zag een bericht van de oprichting van het MoCA voorbij komen op social media. Er werd contact gelegd en binnen twee weken konden wij maar liefst 38 dozen met stripalbums uitpakken. Meer dan 2500 albums van veel bekende namen mochten wij in onze leeshoek plaatsen.

De leeshoek is later nog aangevuld met een aantal albums van een schenking van het stripmuseum uit Brussel en daarmee zeer compleet geworden.

De Joost Verhaar leeshoek is met recht door en voor stripliefhebbers samengesteld…