TENTOONSTELLINGEN ARCHIEF

Eerder verschenen in MoCA

Hieronder staan tentoonstellingen vermeld welke eerder te bezichtigen waren in MoCA

Bekijk de agenda voor huidige tentoonstellingen >>>

GRENSVERLEGGERS, 21 Innovative Dutch Comic-Artists

6 november 2021 t/m 12 mei 2022

We zijn in ons land gezegend met een grote hoeveelheid striptalent. Dat is eigenlijk altijd zo geweest. Vanaf het eerste moment dat er strips gemaakt werden, waren er tekenaars of schrijvers die in een groter taalgebied wereldfaam hadden kunnen bereiken. Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen favorieten en in een tentoonstelling over ‘het beste van Nederland’ verdienen ze allemaal een plaats. En dan had je een museum ter grootte van een voetbalstadion nodig gehad om ze allemaal recht te doen.

Cartoonfestival en expositie Noordwijk, Achter de muur

16 oktober t/m 31 oktober 2021

Van 16 tot en met 31 oktober stond het Museum of Comic Art in het teken van cartoons en de tentoonstelling: Noordwijk, Achter de muur. Het thema van het cartoonfestival was ‘Na 75 Jaar Vrijheid’. Nederlandse cartoonisten hadden werk ingezonden om mee te dingen naar een publieksprijs. Naast cartoons was er een  foto-expositie te zien die de wederopbouw van Noordwijk direct na de oorlog toonde aan de hand van uniek beeldmateriaal.

European Masters Masters of Comic Art

9 juni 2021 t/m 10 oktober 2021

De allereerste tentoonstelling van het MoCA werd op 9 juni op ludieke wijze geopend door de Dutch Lucky Luke.

Deze tentoonstelling is inmiddels afgelopen en mocht in vier maanden tijd ruim 2500 bezoekers ontvangen. Met regelmaat ontvingen wij internationale bezoekers uit, Duitsland, België, Engeland, Italië en Frankrijk.

De tentoonstelling was gewijd aan de beste Europeese stripmakers en -maaksters van de laatste 125 jaar. Met maar liefst 77 originele pagina’s en covers een unieke tentoonstelling van hoogwaardige kwaliteit.